Ahhoz, hogy élvezni lehessen az  egyéni, fülre öntött  fülhallgatók előnyeit, rendkívül fontos a pontos illeszkedés. Ha ez megvalósul, a fülhallgató kiváló minőségű hangon fog szólni és a lehető legjobban védi a felhasználó hallását. Tehát a legfontosabb, hogy jól illeszkedjen a fülhallgató és kényelmes legyen. Annak érdekében, hogy Neked is elkészíthessük a tökéletes fülhallgatót, a füledről egy lenyomatra van szükségünk.
A füllenyomatot cégünk audiológusa tudja levenni, vagy amennyiben ez szervezési okokból nem megoldható, más audiológus is elvégezheti a műveletet  és a lenyomatat el kell majd küldened nekünk. Ha nem nálunk készül a lenyomat, akkor légy szíves ezt a leírást add oda a szakembernek, aki a lenyomatot veszi.

Az alábbiakban összefoglaljuk, hogyan készíttess füllenyomatot és szállíttasd el hozzánk, ha a mi audiológusunk túl messze van Neked:

1) Válaszd ki a  környékeden levő legközelebbi/legjobb audiológust. Előre egyeztesd, hogy csak lenyomatvételre van szüksége és a lenyomatot szeretnéd elvinni.  Ha szükséges, segítünk megtalálni a megfelelő

2) Általában  egy lenyomatvételért 2500-6000 forintot kell fizetni, ez persze attól függ hol laksz és milyen audiológust találsz.

3) Nagyon fontos, hogy a minta jó minőségű szilikonból készüljön.

4) A  legfontosabb, hogy nyitott szájjal  történjen  a lenyomatvétel és a hallójárat második kanyarulat is tartalmazza.

Helyes füllenyomat

Ehhez az szükséges, hogy:

  • Legyen nyitva a szád, miközben a lenyomatvételi anyagot befecskendezik a füledbe!
  • Ne csukd be a szád addig, amíg az anyag meg nem szilárdul!

 Javasoljuk, hogy tegyél a fogaid közé  „harapás gátlót”, ameddig el nem készül a minta. Amennyiben ilyen nincs az adott audiológusnál, jó megoldás lehet, ha a behajlított középső és mutatóujjadra finoman ráharapsz, amivel gyakorlatilag „kipeckeled” a szádat.

(Ne zavarjon, ha ez szokatlan mozdulat és látvány, mert valóban ez  lesz  a kulcsa a fülhallgató helyes illeszkedésének.)

Harapás gátló

5) Kérd el a lenyomatot és helyezd egy olyan  dobozba,  amiben  biztonságban van a szállítás alatt. Kérjük, írd rá a nevedet és a dobozzal küldd el nekünk a lenyomatot az alábbi címre:

Fullmonitor Kft.
1021 Budapest, Budenz út 18.  

Ezt a leírást innen töltheted le PDF formátumban.

Kosaram

Gyártók

Facebook